Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Wekerle Sándor Nívódíjat vehetett át Pál Petra

Utolsó módosítás: 2020. január 09.

Wekerle Sándor Nívódíjban részesült az egyetem évzáró ünnepségén Pál Petra, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának Pénzügy és számvitel szakos hallgatója.

A gyöngyösi campus Hallgatói Önkormányzatának általános elnökhelyettese kiemelkedően aktív tagja az intézmény közösségének, az elismerés pedig arra motiválja, hogy a jövőben is hasonló lelkesedéssel végezze munkáját.

Bemutatkozás: Pál Petra vagyok, a Gyöngyösi Károly Róbert Campus Pénzügy és számvitel szakos hallgatója. 3 évvel ezelőtt fogalmazódott meg bennem, hogy a számvitel az a terület, ami igazán érdekel, ezért úgy döntöttem, erre a szakra jelentkezem. Nem volt kérdéses, hogy egyetemre szeretnék menni, de úgy gondolom az sem, hogy hova. Dr. Baranyi Aranka Intézetigazgató Asszonnyal már korábban volt szerencsém megismerkedni, általa pedig a Gyöngyösön folyó oktatás minőségéről és a családias légkörről is tájékozódhattam. A nyíltnapok és a kihelyezett tanórák alatt azt éreztem, hogy ez lesz a legjobb döntés, amit meghozhatok.

2017 szeptemberében a tanulmányaim megkezdése után minden várakozásom beigazolódott és azt éreztem, ezért a közösségért én is tenni szeretnék, így hát jelentkeztem a Hallgatói Önkormányzatba. Képviselői munkámat titkár poszton kezdtem meg, jelenleg pedig általános elnökhelyettesként képviselhetem a szervezetet. Jelenleg a Szenátus, a Hallgatói Ügyek Bizottsága, az Egyetemi Szociális és Ösztöndíj Bizottság, a Tudományos Diákköri Bizottság, az EHÖK Küldöttgyűlés és a Közéleti Ösztöndíj Bizottság munkáját is segítem hallgatói tagként.

Még előttem áll az utolsó félévem, de már most látom, hogy mennyi mindent köszönhetek a HÖK-nek. Elsősorban rengeteg élményt és barátot, új kapcsolatokat, szervezői készséget, felelősségtudatot és alázatosságot. Az ok, amiért ennyire aktív tagja vagyok intézményünknek az az, hogy szeretném eljuttatni a most döntés előtt állókhoz az egyetem nyújtotta lehetőségeket, akik meghozták a jó döntést és minket választottak azoknak megmutatni, hogy mennyi minden vár még rájuk, akik pedig segítettek engem az évek során, azoknak visszaadni azt a rengeteg jót, amit kaptam tőlük. Úgy érzem, ezek igazán nemes küldetések egy hallgató számára.

2019 decemberében átvehettem a Wekerle Sándor Nívódíjat. A kitüntetést az a hallgató kaphatja meg, aki egyetemünkön már második éve folytatja tanulmányait, kiváló, vagy tartósan jó színvonalú tanulmányi teljesítményt nyújt, sikeresen részt vesz a TDK tevékenységben valamint a Gazdaság és Társadalomtudományi Kar közéletében aktívan tevékenykedik. Nagyon megtisztelő érzés, hogy a kar vezetősége úgy döntött én kaphatom meg. Számomra ez a befektetett munka gyümölcsét jelenti, hiszen önköltséges hallgatóként kezdtem, de kitartó munkámnak hála átkerültem állami támogatott képzési formára. Nagyon fontosnak tartom, hogy ha választunk magunknak egy szakmát, abban kiemelkedően jók legyünk, ezért próbálok mindent megtenni. Részt vettem tanulmányaim során a budapesti EcoSim, illetve a győri OPEV versenyen, ahova a következő alkalommal is jelentkezünk csapatommal. Hallgatóként lelkesen veszek részt a nyíltnapokon és beiskolázási roadshow-kon, ami akkor zárul sikeresen, amikor egy újonnan beiratkozott hallgató megköszöni, hogy eljuttattam hozzá a lehetőségeinket. Ezek tekintetében úgy érzem, nem is lehetnék jobb helyen!

Az diplomám megszerzése után terveim között szerepel a Vezetés és Szervezés mesterképzési szakunk elvégzése, ez alatt pedig szeretnék TDK munkát is készíteni. Rossz érzés belegondolni, hogy ezeknek az éveknek egyszer vége lesz, de életem végéig boldogan fogok visszagondolni minden pillanatára!

szöveg: Pál Petra
fotó: Szántó György

 


< Vissza