Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Rendhagyó statisztika óra

Utolsó módosítás: 2019. május 01.

Rendhagyó statisztika órán vehettek részt a hatvani Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulói a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson.

Elsőre talán nem is gondolnánk, hogy az élet milyen sok területén vehetjük hasznát a statisztikai ismereteknek. Az újságokban és a televíziós hírműsorokban is rendszeresen találkozhatunk diagrammokkal, melyek statisztikai adatokat összegeznek és szemléltetnek. Az üzleti életben is gyakran hívják segítségül ezt a tudományterületet. Érdekes információkkal, alapfogalmakkal, valamint új elemzési és értékelési módszerekkel is megismerkedhettek a hatvani középiskolások Dr. Csernák József, az Üzleti Tudományok Intézetének oktatója segítségével.

Tóth Ágota, a Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanára hosszú évek óta dolgozik azon, hogy megszerettesse diákjaival a statisztikát, és arra ösztönzi őket, hogy a lehető legjobban elsajátítsák ezt a tantárgyat.

A 11. és 12. évfolyamos diákok a Gyöngyösön töltött délelőttön részt vehettek egy vezetett campusbejáráson, valamint Dr. Baranyi Aranka, az Üzleti Tudományok Intézetének igazgatója segítségével megismerkedhettek a gyöngyösi campuson induló szakokkal is. Azok a diákok, akiknek február 15-éig meg kell hozniuk életük egyik fontos, a jövőjükre jelentős hatással bíró döntését, tanácsot is kérhettek a pontszámítással, jelentkezéssel kapcsolatban, valamint választ kaphattak az őket foglalkoztató, továbbtanulással kapcsolatos kérdésekre is.

Mivel már biztos, hogy 2020. január 1-jétől a diplomát adó alapképzésekre csak emelt szintű érettségi birtokában lehet majd jelentkezni, a campus oktatói arra bíztatták az idén érettségiző fiatalokat, hogy éljenek a lehetőséggel és használják ki, hogy idén még a megszokott feltételek mellett tovább tudnak tanulni.

fotó, szöveg: Nagy Réka


< Vissza