Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Osztálykirándulás és pályaorientáció

Utolsó módosítás: 2019. október 23.

A városunkba szervezett osztálykirándulásuk során a Gyöngyösi Károly Róbert Campusra is ellátogattak a lőrinci Március 15. Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai.

Mi a különbség a felsőoktatási szakképzés és az alapképzés között? Milyen karok és milyen szakok közül választhatnak azok, akik a gyöngyösi campuson szeretnék folytatni tanulmányaikat? Miért jó a duális képzés? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattak Dr. Baranyi Arankától, az Üzleti Tudományok Intézetének vezetőjétől, és a továbbtanulással kapcsolatos hasznos tanácsokkal térhettek haza azok a diákok, akik osztálykirándulásuk során látogattak el a gyöngyösi campusra.

A pályaorientációs előadáson a fiatalok Dr. Domán Szilvia főiskolai docens segítségével megismerhették a márkázás fogalmát és szerepét, majd próbára is tették tudásukat. Az volt a feladatuk, hogy az eléjük kerülő harminc márkajelzésből a lehető legtöbbet felismerjék.

A középiskolások ezt követően részt vehettek egy campusbejáráson is, mely során nem csak az épületet nézhették meg, hanem a Gömböcöt is. Dr. Csernák József adjunktustól pedig azt is megtudhatták, hogy a gyakorlati életben milyen hasznot remélnek a kutatók ettől az összesen két egyensúlyi helyzettel - egy stabil és egy instabil – rendelkező tárgytól.

szöveg, fotók: Nagy Réka


< Vissza