Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Esettanulmányi versenyen a GYKRC PénzÜgyesei

Utolsó módosítás: 2020. február 10.

Immáron XVII. alkalommal rendezte meg az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyt (OPEV-t) a Széchenyi István Egyetem és Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma melyen a campus hallgatói is részt vettek.

A 4 fős csapatoknak minden évben egy valós vállalati vagy szervezeti problémát kell megoldaniuk, valós javaslatot tenniük az adott témakörben. A Gyöngyösi Károly Róbert Campust képviselő hallgatói a PénzÜgyesek csapatnevet választották. A csapat tagjai:

Bencsik Márta: Pénzügy és Számvitel BA
Muhari Hajnalka: Pénzügy és Számvitel BA
Pál Petra: Pénzügy és Számvitel BA
Tanács Henrietta: Pénzügy és Számvitel FOSZ

Felkészítő és kísérő tanár: Dr. Csernák József, aki a versenyen az előzsűri munkájában is közreműködött. Felkészítésben, szervezésben közreműködő oktató: Dr. Baranyi Aranka

A nevező intézmények karonként csak egy csapatot nevezhettek a versenyre. Február 7-én reggeltől érkeztek a résztvevők a győri Széchenyi István Egyetemre, majd a 14:30-kor rendezett megnyitóval hivatalosan is kezdetét vette a verseny. Az ünnepélyes eseményen a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium programigazgatója, Dr. Szigeti Cecília bemutatta az esettanulmányt adó szervezet képviselőjét. Az idei évi esettanulmányt az Autófórum Riegler szolgáltatta. A csapatoknak 3 óra állt rendelkezésre a hogy ismerkedjenek az esettanulmánnyal. A második napon, szombaton reggel 8-tól dolgoztak a résztvevők a megoldáson, amelyet a nap végén az előzsűri értékelt, ekkor dőlt el, melyik 6 csapat folytathatja a vasárnapi döntőben. A leadott anyagok előzsűrizése vak lektorálással törtét, ahol a zsűritagok nem tudták, hogy mikor épp melyik csapat anyagát értékelik. Elmondható, hogy a dolgozatok igen színvonalasok voltak. A vasárnapi döntőben 6 csapat mérte össze a tudását. A döntőbe jutottaknak 30 perc állt rendelkezésre a főpróbára, majd 15-20 percben kellett bemutatni megoldásukat a vállalatvezetőkből, szakemberekből álló szakmai zsűrinek. Ezután a zsűrinek lehetősége nyílt kérdezni a versenyzőktől. Miután mind a hat csapat megtartotta előadását, a zsűri rövid tanácskozás után meghozta a döntést a prezentációkban hallottak alapján a helyezéseket illetően.

A végeredmény:
1. AnalitIQ – Miskolci Egyetem, Miskolc
2. Synergy Consulting – Babes-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár
3. 4Control – Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar, Budapest
4. $$$ – Széchenyi István Egyetem, Győr
5. PénzÜgyesek – Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus, Gyöngyös
6. GKZ – Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg
7-9 (Megosztva)
Közgazd-Ászok - Gál Ferenc Főiskola, Békéscsaba
3.6 - Szegedi Tudományegyetem, Szeged
Ceteris paribus – Kaposvári Egyetem, Kaposvár

A csapatoknak a díjakat a Széchenyi István Egyetem képviseletében Dr. Papp Ilona, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja adta át. A Molnár&Bányai, a Polgári Szemle Alapítvány jóvoltából minden csapat könyv-és tárgyjutalomban részesült.

Gratulálunk az igen szép eredményhez!

További információk: https://opev.sze.hu 


< Vissza